Förlossningsberättelse del 3

  
Moderkakan tryckte dom ut nästan direkt när han kom upp på bröstet och det gick galant och gjorde inte särskilt ont. Visst kändes det när dom höll på att trycka på magen för att få ut så mycket som möjligt.

Därefter så var det dags att se vad behövdes sys. Dom hade ju lagt ett klipp så det visste vi ju skulle sys men resten kontrollerade dom.

Som tur var så hade ingen gått sönder eller slitits isär därnere utan en liten bristning utöver klippet sydde dom.

Nästan direkt ville dom sen att jag skulle upp och duscha samt kissa. Det gick också väldigt bra. Jag kom ihåg att jag stod i duschen med en barnmorska och frågade hur i hela friden ska jag se eller känna att jag kissar? Jag var ju helt bedövad samt hade en svullen mage, haha men det kändes till slut och jag fick godkänt.

Eftersom BB rummen var fulla den natten så fick vi ligga kvar i förlossningsrummet. Där serverades vi den traditionella frukostbrickan som var som alla säger väldigt god.

Jag fick sova i sängen med lillkillen i sitt babynest bredvid och Daniel på en hård skinnsoffa stackarn.

Vid 11 på morgonen fick vi sedan vårt BB rum och mös där hela dagen. Direkt när vi kom in i rummet så kände vi att vi ville hem på lördagen. Eftersom amningen kom igång ordentligt nästan direkt och jag mådde bra i kroppen fanns ingen anledning att stanna där.

  
Tankar nu i efterhand kring förlossningen är att jag kan sakna den. Sakna att vara där, bli omhändertagen och vara förväntansfull över varje värk som komma skall eller den smärta som ska stegra inför sitt första möte med sitt barn.

Det var en väldigt mysig men långutdragen förlossning men vi kände oss aldrig rädda eller otåliga under tiden vi var där.

Tack BB STHLM och alla underbara barnmorskor. Vilka hjältar dom är och jag ser framemot nästa förlossning där!

  
Vår familj, det finaste jag vet och det jag älskar mest av allt! Det har fört mig och Daniel närmre och han är världens underbaraste människa och pappa!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>